Házirend

Kedves Vendégeink!

Házirendünk célja, hogy a szükséges információk birtokában nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk és elkerüljük az esetleges félreértéseket.

Szállás

Az érkezés napján a házat vendégeink 14.00 órától foglalják el, illetve azt a kijelentkezés napján 11:00 óráig hagyják el. Egyéni megállapodás alapján az időpontok rugalmasan változtathatók.

A vendégház végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adni a szállásadó részére. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

A Vendégházban érkezéskor, a foglalásban szerepeltetett létszámú vendégek tartózkodhatnak. A vendégházban a vendégeknek a tulajdonossal történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására, de kizárólag a közösségi helyiségekben. A 22 óra után maradó látogatóknak a mindenkori szállásdíjat számoljuk fel. A szállásadó jogosult - előzetes bejelentés nélkül - ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a megrendelésben foglalt létszámban tartózkodnak-e a vendégek.

Parkolás

Gépjárművel történő megállás a vendégház udvarán kialakított parkolóhelyeken lehetséges. Kérjük, hogy a fűre ne álljanak az udvar területén.

Háziállat

Háziállatot kizárólag előzetes egyeztetés után a szállásadó előzetes engedélyével lehet a vendégház területére bevinni.

Berendezési tárgyak

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe! A tartózkodás alatt a bútorokat és berendezési tárgyakat csak a szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni és távozáskor ezt kérnénk visszarendezni. Kérjük jelezzék, ha valamely használati eszköz meghibásodik, hogy mielőbb kijavíthassuk azt. A mikrohullámú sütőbe tilos fémet tartalmazó tárgyat, bármilyen élőlényt betenni mert az a mikrohullámú sütő elromlását eredményezi, illetve az élőlény elpusztulhat!

Takarítás

A vendégházat és a szobákat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra. Távozáskor a házat olyan állapotban kell átadni, hogy annak takarítása extrém terhet ne jelentsen a szállásadóra. Kirívó rendetlenség esetén a szállásadó fenntartja magának a jogot takarítási díj felszámítására.

A vendégház szobáiban kérjük a kint használt cipő helyett papucsot vagy benti cipőt használjanak!

Kérjük a szobákban ne étkezzenek, élelmiszert ne tároljanak!

Dohányzás

Az egész épületben TILOS a dohányzás! Dohányozni csak az épületen kívül, a dohányzásra kijelölt területen szabad. Kérjük, hogy az elnyomott cigaretta csikkeket ne dobják el a kertben, mert a lenyírt fű állatok takarmánya lesz.

Az udvar és az épület zárása

Napközben, ha elhagyják a vendégházat, kérjük az ablakokat, az ajtókat és az utcai kaput szíveskedjenek bezárni.

Távozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni!

Fűtés

A vendégház központi fűtéssel van ellátva. Az 1-es és a 2-es szoba fűtése központilag együtt állítható, de ezen szobák a légkondícionáló berendezésekkel önállóan is fűthetők, míg a 3-as, 4-es és 5-ös szobákban egyedileg állítható a fűtés. Alternatív fűtésként kandalló található az udvari épület földszintjén, mely télen a vendégek rendelkezésére áll.  A kandalló befűtésével az 1-es és 2-es szobák is fűthetők. A kályha begyújtásáról a gondnok gondoskodik. A kandallóra történő plusz fa berakásának idejét kivéve soha ne hagyják nyitva működés közben a kandalló üvegajtaját illetve őrizetlenül a tüzet, amíg nyitva van a kályha ajtaja! A rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok pl. műanyag égetése a kályhában tilos.

Tűzrakás, bográcsozás

Kérjük jelezzék előre, amennyiben a vendégház kültéri sparheltjét, kemencéjét vagy egyéb tűzrakó helyeit akarják használni! Tüzet rakni, bográcsozni, grillezni, stb. a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

Felelősségvállalás

A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, gondatlanságból illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Közösségi magatartási szabályok

Vendégházunk lakóövezetben található, ezért fokozottan kérjük a vendégház használata során ennek figyelembevételét. Kérjük kedves vendégeinket - a környezetükben lakók nyugalma érdekében - szíveskedjenek betartani a vonatkozó csendrendelet előírásait.

A vendégházakból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kulturálatlan magatartás, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása (különös tekintettel a 22 óra után történő kültéri zenehallgatás, éneklés, egyéb zajjal járó tevékenység.) 

Születésnapi vagy egyéb zajjal járó rendezvények megtartására kizárólag a környezetben lakók előzetes értesítése esetén kerülhet sor.

Kérjük, ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámon: 06-20/9282 222.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk minden Vendégünknek!

Széchenyi 2020