Vendégház

Gölléről

Gölle község Somogy és Tolna megyék határán levő lankás dombokon fekszik Kaposvártól észak-keletre 25 km és Dombóvártól észak-nyugati irányban 18 km távolságra. A község első írásos emléke az 1550-es évekből származik, azonban a területen jóval korábban is éltek elődeink - a legenda szerint a község a tatárok elől menekülő IV. Béla királyunk lováról kapta a nevét-, és már a római korban is éltek a település helyén, ugyanis a mai falu mellett haladt el a Pécs és Fenékpuszta közötti hadiút, amelynek nyomvonala a Google műholdas térképen a mai napig is kivehető. A települést a török hódoltság alatti elnéptelenedést követően jórészt római katolikus lakosság telepítette be. Római katolikus templomát 1780-as években építették. A község “fénykorát” az 1930-as években élte, amikor a lakosság száma elérte a környékbeli pusztákon előkkel együtt a 2800 főt, azonban a jórészt mezőgazdaságból élő lakosság az ágazat humán munkaigényének csökkenése révén sajnálatos módon fogyatkozik.

 

Bocskor vendégház - Szállás és rendezvényhelyszín Gölle

 
 

Kétszintes vendégházunk 2015-ben épült, minőségi, modern, kényelmes bútorzattal berendezve.

2019 évben a vendégházat bővítettük további 3 szobával, amelyeket 2020-ban teljesen felújítottunk.
A „Széchenyi 2020” program keretében teljes energetikai korszerűsítést végeztünk.
A „Kisfaludy program” keretében a vendégház berendezése is teljesen megújult, így jelenleg 5 modern, minden komfortnak megfelelő és igényesen berendezett szobával várjuk kedves vendégeinket.

Az 5 szoba két épületben található: az 1-es és a 2-es szoba a 2015-ben épült épületrész emeletén, a 3-as, 4-es és 5-ös szobák pedig az épület utcához közelebb eső részében helyezkednek el. A szobák műholdas televízióval, ruhás szekrényekkel, éjjeliszekrénnyel, olvasó lámpával, törölközővel, ágyneművel várják vendégeinket.

Az udvari épület földszintjén tágas konyha, étkező, nappali (kandallóval, műholdas televízióval) szolgálja a kényelmet, amely helyiségek 40 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmasak külön férfi és női mosdóval.

Az utcafronti épületben előszoba, amerikai konyhás nappali található, amelyből nyílnak a szobák.

Az udvaron fedett, de oldalról nyitott helyen sparhelt külön sütőkkel, kemence, bográcsozó és grill biztosítja a gasztronómiai élvezeteket.

Vendégházunk egész területén ingyenes WI-FI áll vendégeink rendelkezésére.

Gépkocsival történő parkolás a vendégház zárt udvarán történik.

Széchenyi 2020