Vendégház

Gölle község Somogy és Tolna megyék határán levő lankás dombokon fekszik Kaposvártól észak-keletre 25 km és Dombóvártól észak-nyugati irányban 18 km távolságra. A község első írásos emléke az 1550-es évekből származik, azonban a területen jóval korábban is éltek elődeink - a legenda szerint a község a tatárok elől menekülő IV. Béla királyunk lováról kapta a nevét-, és már a római korban is éltek a település helyén, ugyanis a mai falu mellett haladt el a Pécs és Fenékpuszta közötti hadiút, amelynek nyomvonala a Google műholdas térképen a mai napig is kivehető. A települést a török hódoltság alatti elnéptelenedést követően jórészt római katolikus lakosság telepítette be. Római katolikus templomát 1780-as években építették. A község “fénykorát” az 1930-as években élte, amikor a lakosság száma elérte a környékbeli pusztákon előkkel együtt a 2800 főt, azonban a jórészt mezőgazdaságból élő lakosság az ágazat humán munkaigényének csökkenése révén sajnálatos módon fogyatkozik.

Kétszintes vendégházunk 2015-ben épült, minőségi, modern, kényelmes bútorzattal berendezve.

Az emeleten található 2 - egyenként 4 ágyas – vendégszobánkban tudunk kedves vendégeinket szállást biztosítani. Mindegyik szobánk pótágyazható, így pótágyakkal (3-3 db) összesen 14 főt tudunk fogadni. Mindkét szobához külön fürdőszoba tartozik fürdőkáddal és zuhanyzóval. A szobák műholdas televízióval, ruhás szekrényekkel, éjjeliszekrénnyel, olvasó lámpával, törölközővel, ágyneművel és gyermekággyal várják vendégeinket.

A földszinten tágas konyha, étkező, nappali (kandallóval, műholdas televízióval) szolgálja a kényelmet, amely helyiségek 40 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmasak külön férfi és női mosdóval.

Az udvaron fedett, de oldalról nyitott helyen sparhelt külön sütőkkel, kemence, bográcsozó és grill biztosítja a gasztronómiai élvezeteket.

Vendégházunk egész területén ingyenes WI-FI áll vendégeink rendelkezésére.

Gépkocsival történő parkolás a vendégház zárt udvarán történik.